În calitate de lider mondial în tehnologia cauciucului şi a materialelor plastice, pieţele în expansiune, din lumea întreagă, reprezintă casa lor – cu facilităţile de producţie, partenerii de distribuţie şi unităţile de desfacere.
Suspensie, conectare, amortizare, conducere, etanşare sau montare flexibilă – materialele lor dispun de potenţial pentru soluţia perfectă. În aproape orice aplicaţie, exploatând acest potențial, clienții se bucură de flexibilitate și dinamism.
ContiTech are o structură descentralizată. ContiTech Group este format din companii operaţionale autonome: Power Transmission Group, Air Spring Systems, Benecke-Kaliko AG (elemente din suspensie de răşină policlorvinilică, materiale izolante şi pentru învelişuri), Elastomer Coatings (materiale tehnice, membrane, diafragme şi plăci de cauciuc), Fluid Technology (sisteme de conducte), Conveyor Belt Group, Vibration Control (controlul vibraţiilor şi tehnică de etanşare). În lumea întreagă sunt reprezentați cu peste 100 de unităţi de producţie şi oficii de desfacere şi parteneri. Sunt un partener real într-un mediu industrial dinamic.
Continental a luat naştere în 1871, la Hanovra, când a fost produsă prima anvelopă circulară pneumatică din Germania, iar inteligenţa specialiştilor a creat prima anvelopă profilată pentru autoturisme. Pornind de la aceste inovaţii, Continental a devenit lider în producerea de anvelope.
În afară de anvelope, la reputaţia companiei au contribuit şi produsele tehnice: când primul zeppelin german a decolat în iulie 1900, Continental a produs materialul de balon, cu o realizare complexă, care izolează celulele de gaz unele de altele. Noile amortizoare, realizate dintr-un amestec de cauciuc/metal, absorb şocurile şi fac deplasarea sigură şi confortabilă.
Plăcile de cauciuc compresibile pentru offset, le-a conferit de decenii, poziţia de lider pe pieţele internaţionale. Curelele de transmisie de putere conferă o transmisie sigură a puterii la motoarele de care capacitate.
Sistemele de suspensie pneumatică conferă vehiculelor comerciale şi pe şine o deplasare mai lină, în timp ce combustibilul şi lichidele de service din autoturism curg prin conductele realizate de Continental. Continental este activ şi în sectorul minier: benzile transportatoare cu inimă de oţel au revoluţionat transportul materialelor în minerit.
Succesul tuturor acestor produse a condus la crearea unui grup specific în 1991, cu numele generic ContiTech.
În 2004, ContiTech AG a ajuns să fie cel mai mare producător mondial din domeniul cauciucului non tyre.
În 2008, automobilul viitorului lucrează cu soluţii marca ContiTech în ce priveşte acţionarea, interiorul, suspensia şi tehnologia fluidelor, care asigură o mobilitate susţinută.
În România grupul ContiTech se regăsește în 3 zone cheie: Timișoara, Nădab (județul Arad) și Carei (județul Satu Mare). Cele trei fabrici produc componente auto care permit circulația diferitelor fluide în interiorul mașinii (apa, ulei, combustibil, gaze, aer).
Fabrica din Carei a fost prima din România, care a devenit "ContiTech" în 2008, după achiziţia companiei Phoenix AG. Aici se produc sisteme de conducte, furtunuri extrudate şi coturi armate, având ca materie primă cauciucul. Compania a fost certificată ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 şi ISO TS 16949.
ContiTech din Timişoara cu producţie în domeniul circulaţiei fluidelor s-a deschis după fabrica de curele de acţionare cu o producţie de linii de aer condiţionat, iar mai târziu s-a extins prin fabrica de linii de tren de rulare, servodirecţie şi şasiu. Compania este certificată ISO 9001, ISO TS 16949 şi ISO 14001.
În 2007, ContiTech a preluat compania Thermopol Ltd., astfel s-a deschis a 3-a locaţie, unde peste 600 de muncitori produc furtunuri din silicon pentru diferite utilizări în domeniul automotive şi nu numai. Compania este certificată ISO 14001 şi ISO TS 16949.
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producătorul de anvelope şi partenerul industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia de Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri preliminară de circa 34,5 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 190.000 de angajaţi în 49 de ţări, cu peste 15.000 de angajați în România, persoane care participă active la succesul și valoarea concernului în lume.
Pentru mai multe detalii accesaţi: www.contitech.ro