În competiție s-au înscris opt echipaje, cu trei mai multe decât anul trecut.
Obiectivul proiectului este de a creşte atractivitatea profilelor tehnice, ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii, în special în domeniul industrial (electronică, electrotehnică, mecanică, automatizări, comunicaţii, etc.), solicitate pe piața muncii.
În cadrul competiţiei se va urmări crearea unui prototip funcţional care să conţină cel puţin un element în mişcare şi să fie acţionat electric, de la reţea sau din alte surse, inclusiv regenerabile.
Prototipul va fi asamblat și programat folosit elemente dintr-un kit cu componente/ mecanisme care va fi pus la dispoziție de organizatori. Toate echipajele vor primi seturi de pornire identice.
Prototipul nu trebuie să se limiteze la kitul primit, dar trebuie să se folosească toate elementele acestuia.
Din partea Asociației Economice Germano-Române pentru Regiunea Nord Vest au participat Iuliu Cadar, președintele acesteia și vicepreședintele Tiberiu Markos care a declarant că: ” Prin organizarea acestei competiții, se urmărește crearea unui liant între mediul de afaceri din județ, pe de o parte, și Inspectoratul Școlar și unitățile de învățământ cu profil tehnic, pe de altă parte.”
Astfel, la concursul de anul acesta Colegiul Tehnic ”IC Brătianu” și Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” din Carei participă cu câte două echipaje, la care se mai adaugă, cu câte un echipaj, Colegiul Tehnologic ”UNIO-Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”George E. Palade”, Liceul ”Ham Janos” și Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești-Oaș.
Festivitatea de premiere a celor mai bune echipaje va avea loc în data de 9 mai, chiar de Ziua Europei, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare.